SMTP "Other" Configuration Does Not Work

Have some questions or having issues with your IP Camera(s), Post them here for the mods and other users to assist you with.
Post Reply
CommanderData
Posts: 4
Joined: Wed Mar 17, 2021 6:40 pm

SMTP "Other" Configuration Does Not Work

Post by CommanderData »

I have a local SMTP server on my network that I use for other devices, such as my UPS, NAS, scanners and Windows Server alerts. It has no authentication and runs on port 25. Any device on my network can send emails by directing them to this SMTP server, EXCEPT for my Amcrest cameras.

I have 3 Amcrest cameras:
* 1 4K camera (Model: IP8M-T2669EW-AI - using FW with build date 2020-09-21)
* 2 5MP cameras (Model: IP5M-T1179EW - both using FW with build date 2019-11-13)

How can I get these cameras to use my local SMTP server for alerts?

FYI - Using WireShark to analyze network traffic, both cameras do not even try to contact my SMTP server and immediately report "Fail!". If I enter my Google credentials, they both work, but that's not how I want to roll...

-Erik
CommanderData
Posts: 4
Joined: Wed Mar 17, 2021 6:40 pm

Re: SMTP "Other" Configuration Does Not Work

Post by CommanderData »

Ping...

Does anybody know how to get Amcrest IP cameras to use a local (on-site) SMTP server? I've tried everything I can and although I can get it to work with my Gmail account, I cannot with the most basic configuration possible.

Thanks...
exporain
Posts: 2
Joined: Fri Sep 17, 2021 10:56 am

Re: SMTP "Other" Configuration Does Not Work

Post by exporain »

Did you ever figure this out? I am currently stuck on this.
Post Reply