High Latency on IP2M-841

Have some questions or having issues with your IP Camera(s), Post them here for the mods and other users to assist you with.
anosen
Posts: 2
Joined: Thu Feb 18, 2016 10:00 am

High Latency on IP2M-841

Postby anosen » Thu Feb 18, 2016 10:06 am

I noticed after upgrading to the most recent firmware I am experiencing extremely high latency while running on wifi. The camera worked great after a factory reset and upgrading firmware to the most recent version. We use it as a baby monitor and the first night it worked flawlessly. However now any device trying to connect to the camera takes forever and often disconnects due to the latency.

While running a ping to the camera's IP address I notice that about 5 seconds after a reboot the ping latency is normal. After the 5 seconds though, I get ping times upwards for 1000 ms jumping up to 3000+ ms and often times just timing out. Anyone noticed this issue? Any ideas on how to fix it?

gsdroubi
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2016 1:38 pm

Re: High Latency on IP2M-841

Postby gsdroubi » Sun Feb 21, 2016 1:44 pm

Hi,
i am facing the same problem any help?????

anosen
Posts: 2
Joined: Thu Feb 18, 2016 10:00 am

Re: High Latency on IP2M-841

Postby anosen » Mon Feb 22, 2016 1:45 pm

I believe the issue we were experiencing was due to the app tinyCam. I changed the setting Low Bandwidth Profile to on and that seems to have fixed the problem. We still have video drop outs from time to time, but I believe that is an issue with wireless connectivity and low signal strength.


Return to “IP Cameras”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests