Camera Name

Have some questions or having issues with Amcrest View Pro, Post them here for the mods and other users to assist you.
Post Reply
ctsuhako
Posts: 2
Joined: Fri Jul 17, 2020 9:37 am

Camera Name

Post by ctsuhako »

Hello:

In the Amcrest View Pro app on IOS, the camera name listed in the lower blue bar shows:

NVR NAME-Channelxx

How can I change this to show just the camera name?

Thanks.
User avatar
Revo2Maxx
Site Admin
Posts: 3259
Joined: Sat Jun 15, 2019 3:05 pm

Re: Camera Name

Post by Revo2Maxx »

@ctsuhako Hello and welcome to the Forum

So you will need access to the NVR. Then you will want to make changes in the nvr for ch name... This can be done at the NVR if the Cameras can be accessed over the WebUI that is the best way just need to do them one at a time so the NVR might be the easier way however I think it will try and change any camera connected to that ch... Anyway at the NVR bring up main menu, then click on camera then on left side bar is on my 4018 camera, image, Audio/Video and then Channel Name. In there you will see a box and beside the box it will be CAM 1 and so on in the box make change to name you want and then below Save... Looking in my 2116-HS it is in the same area the difference between the 2 is the 2116-HS rather then showing Cam 1 has D1 through D16 in a tighter menu area.
Try to Avoid CCA Networking Cables They are JUNK PERIOD!
Where there is Life there is Hope
James
User avatar
Revo2Maxx
Site Admin
Posts: 3259
Joined: Sat Jun 15, 2019 3:05 pm

Re: Camera Name

Post by Revo2Maxx »

So oddly looking over my system after I wrote this I have seen there is some strange things to be honest...

So i just changed out my 841POE for my 721 poe caemra for my Stairs and while I did make change in the NVR and does show on the top of the camera left side page Stairs the 721E named from the WebUI is still there...

So you will need to make the Changes in the Camera WebUI to make the Name Change in the Caemra that shows on the Bottom Left by Default... Here you make the changes under Setup, camera, Video in there a bar runs right to left click on Overlay and then click on Channel Title Enable it and make your name change and it will show up in the NVR However you will have to remove from app your nvr and add it back to get it to show the names in the Blue bar above but the name will be on screen if you turn on.. At first if never changed it would Say IPC

And I say this about the Remove from app and add the NVR back because what shows for the name of my Stairs camera is still showing the name of my 841POE... I remove from App the NVR and add it back using the QR on the top so takes no time at all to add back and now it shows the right name for the cameras
Try to Avoid CCA Networking Cables They are JUNK PERIOD!
Where there is Life there is Hope
James
ctsuhako
Posts: 2
Joined: Fri Jul 17, 2020 9:37 am

Re: Camera Name

Post by ctsuhako »

Thanks for the comments. I have already made the changes you suggested in the NVR and in the individual cameraa. It appears that the NVR Name in the IOS app is prepending itself to the camera name no matter what is done. They only way I have figured out is to call the NVR device "." so that it can show the while name of the camera.
User avatar
Revo2Maxx
Site Admin
Posts: 3259
Joined: Sat Jun 15, 2019 3:05 pm

Re: Camera Name

Post by Revo2Maxx »

Yes that is why I said you will have to remove the NVR from the App and then add it back that is last part of my last message once I did that all the names in the NVR reflect in the App top except for when it says unauthorized that is upsetting to some people and I dont really care as long as I can view my cameras and my camera names are on the picture anyway :)
Try to Avoid CCA Networking Cables They are JUNK PERIOD!
Where there is Life there is Hope
James
Post Reply